๐˜ผ๐™ฅ๐™ฅ๐™ก๐™š ๐™ ๐™ช๐™ก๐™ก๐™–๐™ฃ๐œพ๐™˜๐œพ๐™ก๐™–๐™ง๐œพ ๐˜ฟ๐™ž๐™ ๐™ ๐™–๐™ฉ!

Apple kullanฤฑcฤฑlarฤฑ dikkat: iPhone’unuz dinleniyor olabilir!

Akฤฑllฤฑ telefon sektรถrรผndeki deฤŸiลŸim tรผm hฤฑzฤฑyla sรผrรผyor. Tabii bu deฤŸiลŸimde adeta her geรงen gรผn yeni bir sรผrรผmรผ รงฤฑkan mobil iลŸletim sistemlerinin payฤฑ bรผyรผk. Bu sayede kullanฤฑcฤฑlar, yeni รถzellikleri deneyimleme imkanฤฑna sahip oluyor.

Ancak bazฤฑ durumlarda kullanฤฑma sunulan bir รถzellik, amacฤฑnฤฑn dฤฑลŸฤฑna รงฤฑkarak kullanฤฑcฤฑ gizliliฤŸini ihlal edebiliyor. Kฤฑsa sรผre รถnce bunun yeni bir รถrneฤŸi ortaya รงฤฑktฤฑ. Apple iลŸletim sistemlerinin bรผnyesinde bulunan yerleลŸik bir รถzellik, iPhone modellerini dinlemeye aรงฤฑk hale getirdi.

Canlฤฑ Dinleme รถzelliฤŸi amacฤฑnฤฑn dฤฑลŸฤฑna รงฤฑkabilir

iOS ve iPadOS gibi sistemlerde รงoฤŸu Apple kullanฤฑcฤฑsฤฑnฤฑn farkฤฑnda bile olmadฤฑฤŸฤฑ Canlฤฑ Dinleme adฤฑnda bir รถzellik mevcut. Bu รถzelliฤŸin amacฤฑ ise, dinleme gรผรงlรผฤŸรผ รงeken kiลŸilerin AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, Powerbeats Pro veya Beats Fit Pro kulaklฤฑklarฤฑ aracฤฑlฤฑฤŸฤฑyla baฤŸlฤฑ bulunan iPhone, iPad veya iPod touch modellerinin yakฤฑnฤฑnda yapฤฑlan konuลŸmalarฤฑ dinleyebilmesi.

Yani sรถz konusu iลŸlev,  insanlarฤฑn gรผrรผltรผlรผ bir ortamda konuลŸmalarฤฑ duymasฤฑ ve iลŸitme gรผรงlรผฤŸรผ รงeken kiลŸilere yardฤฑmcฤฑ olmasฤฑ iรงin tasarlanmฤฑลŸtฤฑ. Halihazฤฑrda bu รถzellikten haberdar olan gรผvenlik araลŸtฤฑrmacฤฑlarฤฑ ve Apple kullanฤฑcฤฑlarฤฑ, daha รถnce de bunun ilerleyen dรถnemlerde amacฤฑndan sapabileceฤŸini defalarca dile getirmiลŸti.

Ancak kฤฑsa sรผre รถnce TikTok platformunda paylaลŸฤฑlan bir video sonrasฤฑ Canlฤฑ Dinleme รถzelliฤŸi yeniden tartฤฑลŸฤฑlmaya baลŸlandฤฑ. ร–rneฤŸin bir odada bulunan iPhone 13, baฤŸlฤฑ bulunmasฤฑ halinde diฤŸer odada bulunan AirPods’a yapฤฑlan konuลŸmalarฤฑ anbean ileten bir mikrofon gรถrevi รผstlenebiliyor. Burada sadece รถzelliฤŸin aktif olmasฤฑ ve kulaklฤฑฤŸฤฑn baฤŸlฤฑ olmasฤฑ yeterli.

Son olarak Apple’dan konu ile ilgili herhangi bir hamle gelecek mi ลŸu an iรงin bilinmiyor. Ancak iddialar, ลŸirketin iลŸlev รผzerinde bazฤฑ deฤŸiลŸikliklere gidebileceฤŸi  yรถnรผnde.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski